YÖK'ten Vakıf üniversitelerine indirim çağrısı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerinin eğitim ücretleri ile ilgili indirim çağrısında bulundu. Özvar, yaptığı açıklamada üniversitelerden fedakarlık beklediğini belirterek, öğrencilere indirim yapacak üniversitelere kolaylık gösterileceğini söyledi.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar'dan vakıf üniversitelerine indirim çağrısı geldi.

Özvar, İndirim yapacak üniversitelere kolaylık sağlayacaklarını belirtti.

- Sayı vermemekle beraber bugün de bir kısım vakıf üniversitesi mütevelli heyeti başkanlarıyla görüşerek öğrencilerimize kayıt yapmaya geldiklerinde gerekli desteği vermelerini istedim. Bu konuda destek olan vakıf üniversitelerimize önümüzdeki dönemde biz de Yükseköğretim Kurulu olarak gerekli kolaylıkları göstereceğiz.


YÖK Başkanı Özvar, geçtiğimiz günlerde yurt kontenjanları ve vakıf üniversitelerinin eğitim ücretleri hakkında görüşmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Vakıf Üniversiteleri Meclisi'nde bir araya gelmişti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Yükseköğretim sektörünün her zamankinden çok desteğe ve yakın ilgiye ihtiyacı olduğunu belirterek üniversite fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğini söylemişti.

türkiye indirim eğitim öğretim ysk YÖK üniversite Yüksek Öğretim Kurulu çok Erol Özvar vakıf üniversitesi tobb başkanı fahiş zam