Yunanistan'ın ölüme ittiği göçmenleri Mehmetçik kurtardı

Edirne sınırında devriye görevi yapan Mehmetçik, Yunanistan’ın yasa dışı yollarla Türkiye’ye göndermek istediği 107 göçmeni kurtardı. Göçmenler, Yunan askerlerinin darbesi sonucu bir kişinin de hayatını kaybettiğini belirtti.

Yunanistan tarafından yasa dışı yollarla Türkiye’ye gönderilmek istenen 107 göçmeni Mehmetçik kurtardı. Konu ile ilgili açıklama Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapıldı.

Göçmenler Edirne sınırında 12 Ağustos'ta bulunmuş, bir kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı. Yapılan mülakatta yaşamını yitiren kişinin Yunan askerlerinin darbesi sonucu kafasını yere çarparak hayatını kaybettiği belirtildi.

Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrollerinin yapılması için hastaneye sevk edilirken hayatını kaybeden göçmenin naaşı ise otopsi işlemleri için Edirne Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi.

Göçmenler 4 gün boyunca aç ve susuz bırakıldıklarını, paralarına, telefonlarına ve yanlarındaki her şeye el konulduğunu anlattı.

Yakalandıkları günden itibaren hapishanede tutulduklarını belirten göçmenler, Yunan birliklerinin elinde aynı durumda yüzlerce kişinin halen yaşam mücadelesi verdiğini aktardı.

mehmetçik türkiye yunanistan göçmen Milli Savunma Bakanlığı Ağustos Edirne sınırı