Türkiye ile İran ortak otomobil mi üretecek?

İran’ın en büyük otomobil üreticisi İran Khodro, (HODRO) Türkiye, Rusya ve İran’ın ortak otomobil üretmesi fikrini olumlu karşıladıklarını söyledi. Konuyla ilgili Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtlayan firmanın CEO’su Mehdi Katibi, bu konuda somut öneriler hazırlanması gerektiğini ifade etti. Katibi, Türkiye’nin otomobil için gerekli parça üretiminde önemli ölçüde büyüme sağladığını belirtti.

İran Khodro, (HODRO) Türkiye, Rusya ve İran’ın ortak otomobil üretmesi fikrini bu sözlerle değerlendirdi. Yeni iş birliklerine kapılarının açık olduğunu vurguladı.

İran’ın en büyük otomobil sanayisi İran Khodro, üretim tesislerinin kapılarını basın mensuplarıına açtı. Fabrikada bir süre gezinti yapıldıktan sonra İran Khodro’nun CEO’su Mehdi Katibi, İran’da yaşayan yabancı medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Katibi, Ulusal Kanal’ın “Türkiye, İran ve Rusya’nın ortak otomobil üretmesi fikri gündemde. Öneriyi nasıl değerlendirirsiniz?” sorusunu yanıtladı. Ortak üretime yeşil ışık yaktı.

Mehdi Katibi, ABD’nin uyguladığı tek taraflı ekonomik ambargoyu da değerlendirdi. Basın toplantısında İran Khodro’nun ürettiği ve Rira adı verilen yeni model araç hakkında da bilgiler paylaşıldı. Yeni model için Eylül ayından itibaren seri üretime geçilebileceği kaydedildi.

abd türkiye rusya yabancı ulusal kanal Ulusal iran türkiye ilişkileri iran türkiye