Ankara'da şiddetli yağış: 1 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da etkili olan şiddetli yağış yine mağduriyetlere sebep oldu.. Ankara Valisi Vasip Şahin, fırtına ve sağanak yağış nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mazgallarını temizlememesinin şiddetli yağışta mağduriyeti arttırdığı ifade edildi.

Başkentte kısa süre etkili olan fırtına ve sağanak, hayatı felç etti. Çankaya ilçesi başta olmak üzere kent merkezinde birçok yerde su baskınları yaşandı, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Şehrin en yoğun noktalarında metrelerce su birikintisi araç geçişlerini imkânsız hale getirdi. Göle dönen caddelerde mahsur kalan vatandaşlar ise korku dolu anlar yaşadı.

Kentteki şiddetli rüzgâr ve fırtınadan ağaçlar da zarar gördü. Gazi Mahallesi'nde bir ağacın devrilmesi nedeniyle trafikteki sürücüler zor anlar yaşadı. Ambulanslar ise ters yönden gitmek zorunda kaldı. Ankara Adliyesi'nde zemin katta yer alan Çocuk Suçları Cumhuriyet Savcılığı'nın olduğu büronun tavanı şiddetli rüzgâr sebebiyle çöktü. Yaralının olmadığı kazanın ardından adliye personeli odaya giriş ve çıkışları kapattı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Vali, bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ankara’da fırtına nedeniyle bir inşaatta kolonun devrilmesi sonucu hayatını kaybeden kişinin stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk olduğu ortaya çıktı. Olayda yaralanan Ege Kıratlı ve Emre Çetin’in de stajyer olduğu öğrenildi.

AFAD da Ankara'da yaşanan sağanak yağışla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Altındağ ilçesindeki Ulu Camii'nin minaresinin çöktüğünü ve ekiplerin olay yerine sevk edildiği bildirildi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Tüm birimlerin teyakkuzda olduğunu söyleyen Yavaş, “Muhtemel risklere karşı dikkatli olmanızı önemle hatırlatıyorum” dedi. Vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önlemleri almadığından şikayetçi oldu. Belediyenin mazgallarını temizlememesinin şiddetli yağışta mağduriyeti arttırdığı ifade edildi.

Ankara ankara açıklama AFAD Ankara yağış