Beyaz Reform'un detaylarını Fahrettin Koca paylaştı

Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren yeni yönetmelik 'Beyaz Reform', Resmi Gazete'de yayınlandı. Sağlık Bakanı Koca, 'Beyaz Reform' olarak tanıttığı yeni yönetmelikle sözleşmeli kadroyu yaygınlaştıracaklarını duyurdu. Bakan, yönetmeliğe ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı 'Beyaz Reform' başlıklı duyurusunda polikliniklerde görev yapan doktorların beklediği haberi verdi.

- Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son veriyoruz.

Bakan Koca, Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

- Hedefimiz, yılsonuna dek her polikliniğe bir sekreter! Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun.

Koca paylaşımında, "Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi." değerlendirmesinde bulundu.

- Resmi Gazete'de yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi. Biz buna 'beyaz reform' diyoruz. Yönetmeliğin teknik anlatımı sebebiyle anlaşılmayan noktalar var. Sırasıyla anlatacağız. Bazı konuları 15 Ağustos'a bırakıyoruz.

Koca, "Performansa göre Ek Ödeme Yönetmeliği"nin yürürlükten kaldırıldığını belirterek ödül ve teşvik esaslı yeni bir modele geçildiğini vurguladı.

- Mahsuplaşmanın kanunda lafzı olsa da gerçek hayatta hesabı kesildi.

Yönetmeliğin içeriğine ilişkin ise Koca, "Mahsuplaşma uygulamada tamamen kaldırılmıştır. Sunulan en küçük hizmetin karşılığı olacak. Bir tek girişim bile, sağlık çalışanının teşvik ödemesine yansıyacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, döner sermayede taban ödemesi ile yeni bir sabit ek ödeme oluşturulduğunu belirtti. 15 Ağustos'tan itibaren ödenecek olan taban ödemesinin, eylül ayı itibarıyla maaşla birlikte bordroda yer alacağını duyurdu.

Bakan Koca Beyaz Reform yönetmeliği ile amaçlarının, doktorların işlerine daha iyi odaklanması olduğunu vurguladı.

sosyal medya Ağustos sağlık bakanı fahrettin koca bakan son Sağlık Bakanı Fahrettin Koca beyaz reform