Güney Kıbrıs'ta PKK propagandası

PKK yandaşları, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde terör propagandası yaptı. Trodos'ta 50 kişilik grup halay çekti, PKK flaması açtı.

Terör örgütü yandaşları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki Trodos'ta PKK propagandası yaptı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, PKK'nın yaptığı ilk terör saldırısının tarihi olan '15 Ağustos' nedeniyle Trodos'ta bölücü terör örgütü yandaşı 50 kişilik grup bir araya geldi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde faaliyet gösteren grup, terörist başı Abdullah Öcalan ve teröristlerin fotoğrafları ile PKK, HPG, YPG ve YPJ'yi simgeleyen bez parçaları açtı.

Rum yönetiminin desteğiyle faaliyet gösteren Theofilos Kürt Kültür Derneği üyesi kişilerce terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimince, PKK'nın siyasi kolu PYD/YPG'ye ocak ayında ofis açma izni verilmişti. Rum siyasetçilerin de açılışına katıldığı ofis, kültür ve dayanışma derneği adı altında terör faaliyetlerini yürütüyor.

PKK propagandasına tepki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan geldi.

Rum kesiminin bölgesel tansiyonu yükselttiğini, bu adımların terörizmi gizli bir 'savaş aracı' olarak konumlandıran yaklaşım olduğunu belirtildi.

pkk hdp öcalan suriye pyd YPG terör cumhurbaşkanı türk KKTC Kıbrıs Ağustos abdullah öcalan güney kıbrıs ilk GKRY 15 ağustos