PKK'dan kaçana ABD ve İngiltere sorgusu

Türkiye'nin kararlı operasyonları ve Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti, terör örgütü PKK’da çözülmeyi hızlandırdı. Örgütten kaçışları engellemek için ABD ve İngiltere devreye girdi. Örgütten kaçarken yakalanan PKK’lı teröristlerin ABD ve İngiliz ajanlarınca sorgulandığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin sınır ötesindeki kararlı operasyonları ve çocukları HDP tarafından PKK’ya teslim edilen ailelerin Diyarbakır’da sürdürdüğü Evlat Nöbeti, terör örgütünde çözülme sürecini hızlandırdı.

Örgütten kaçışları durduramayan PKK’nın imdadına ise ABD ve İngiltere yetişti. İki ülkenin, PKK’daki çözülmeyi engellemek için sorgu ajanlarını sahaya sürdüğü öğrenildi.

Suriye’de faaliyet yürütürken geçtiğimiz yıl örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan bir PKK’lı, ABD ve İngiltere ajanlarının sorgu faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. İtirafçı PKK’lı, Suriye’nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı sonrası örgüttün kaçmaya çalışırken yakalanan teröristleri, PKK’nın yerine ABD ve İngiltere ajanlarının sorgulamaya başladığını söyledi.


PKK’DAKİ ÇÖZÜLMEYİ ENGELLEMEK İÇİN ABD VE İNGİLTERE DEVREYE GİRDİ

“Sorgucular sivil olarak gelirlerdi. Sorguya yalnız girerlerdi. İngiliz sorgu grubunda 3 erkek, ABD’li sorgu grubunda biri kadın 3 kişi vardı. Ayrım yapılmaksızın kaçmaya çalışan tüm PKK’lıların sorgularına bunlar girerdi.”

PKK itirafçısı H.M.D., Amerikan ve İngiliz Ajanlarının bu sorgularda PKK'dan kaçışlara bir yanıt aradığını aktardı. Ajanların ayrıca yabancı dil bilen PKK’lılara da sorgulama eğitimi verdiğini anlattı.


 “İKNA EDİP KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Suriye’deki cezaevlerini gezen ABD’li ve İngiltereli ajanlar örgütten kaçmaya çalıştığı için tutuklanan PKK’lılarla görüşüp rapor hazırlıyordu. Örgütten kopuşları 

abd ingiltere türkiye pkk diyarbakır hdp suriye pyd YPG terör