İTO'dan Merkez Bankası'na çağrı

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun İstanbul Sanayi Odası'nda, "döviz stokçuluğu yapan sanayicileri biliyoruz" sözlerinden sonra İstanbul Ticaret Odası'ndan da açıklama geldi. Ticaret yapanların kredileri döviz stoklamak için kullanmadığını söyleyen Oda başkanı Şekib Avdagiç, kredilerin artırılarak kullandırılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun İstanbul Sanayi Odası'nda söylediği bu sözlerinin üzerine İstanbul Ticaret Odası'dan açıklama geldi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ticaret yapanların kredileri döviz stoklamak için almadığını, bunun tespitinin de zor olmadığını söyledi.

Avdagiç, ihracatın sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için kredilerin artırılarak kullandırılmasının hayati önem taşındığı da ekledi.

- İhracata yönelik kredilerin amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı tartışılıyor. Bu tespiti zor ve karmaşık bir süreç değildir. Firmalarımızın kendi üretim alanlarında ihracat için ihtiyaç duyduğu girdiler, buna ilişkin finansman ihtiyacı ve söz konusu ihracatın ne kadar sürede gerçekleştiği belgelere dayalı olarak izlenebilmektedir. Bu kapsamda özellikle ihracatçı firmalarımıza verilen reeskont kredilerinin kesinlikle azaltılmaması, tam tersine artan ve daha da artma potansiyeli bulunan ihracatımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek için artırılarak kullandırılması hayati önem taşımaktadır.
istanbul açıklama kredi ticaret ihracat Merkez Bankası Döviz şahap kavcıoğlu İstanbul Ticaret Odası şekib avdagiç istanbul sanayi odası