İçişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na 'seçmen bilgileri' sorusu

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde de yok” sözleri ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, Kılıçdaroğlu'nun bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamadığı takdirde suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Siyasette seçmen bilgisi tartışması büyüdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta yaptığı bir açıklamada “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde yok" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması tartışma yarattı. CHP liderinin, sığınmacılar üzerinden seçmen sayısı ve bilgileri ile ilgili sözleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun bilgileri nasıl temin ettiğini açıklamadığı takdirde suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi:

- CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun; YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır.

chp açıklama kemal kılıçdaroğlu içişleri bakanlığı kılıçdaroğlu seçim ysk yüksek seçim kurulu CHP Genel Başkanı