Kadına şiddetle mücadelede 6284 vurgusu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda milletvekillerinin soru önergelerini yanıtladı. Bakan Yanık, “İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararı hiçbir şekilde Türkiye’nin kadınların korunmasından ve şiddetle mücadeleden taviz verdiği anlamına gelmemektedir” dedi. Yanık, 6284 Sayılı Kanunun şiddetle mücadelenin esas lokomotifi olduğunu vurguladı.
Kadına yönelik şiddetle ilgili 6284 vurgusu yaptı. Mücadelenin sürdüğünü belirtti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda milletvekillerinin yazılı soru önergelerini yanıtladı. Yanık, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin “Taviz” olmadığını belirtti.
- Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarımız, çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımla sıfır tolerans ilkesiyle sürdürülmektedir. İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararı hiçbir şekilde Türkiye’nin ‘kadınların korunmasından ve şiddetle mücadeleden taviz verdiği’ anlamına gelmemektedir.
Yanık, 6284 sayılı kanunun kadına yönelik şiddetin lokomotifi olduğunu da söyledi.
- 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun bizim şiddetle mücadelemizin esas lokomotifi olmuştur. Bu kanun, yasal altyapının güçlendirildiğinin ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin bir üst seviyeye taşındığının en önemli göstergesidir.
Yanık erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadelenin devam ettiğini de kaydetti.
Bakan Yanık, Türkiye genelinde toplam 149 kadın konukevinin 3 bin 624 kapasite ile hizmet sunduğunu belirtti. Kadına şiddetle mücadele konusunda ayrıca 2 milyon 154 kişiye eğitim verildiğini kaydetti.