'KPSS sorulası sızdırıldı' iddiası

Haftasonu gerçekleştirilen KPSS sorularının sızdırıldığı iddia edildi. Olayla ilgili ÖSYM'den iddialar asılsız açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konunun araştırılması için Devlet Denetleme Kurumu’na talimat verdi. Talimattan birkaç saat sonra da ÖSYM Başkanı Profesör Halis Aygün görevinden alındı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 31 Temmuz Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nda 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddia edildi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada “ 2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir." denildi.

ÖSYM'nin "iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Devlet Denetleme Kurumu’na konunun araştırılması talimatı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Araştırma talimatının ardından ÖSYM başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Resmi gazetede yayınlanan atama kararı ile görevden alındı.

erdoğan cumhurbaşkanı kpss sınav Temmuz ösym lisans 2022 Prof. Dr. Halis Aygün