Türkiye'nin en önemli sorunu ne?

Saros Araştırma Şirketi'nin Temmuz ayında yaptığı araştırmada vatandaşa "Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" diye soruldu. Vatandaşın yüzde 68,2'si en önemli sorunun ekonomi olduğunu belirtti. Araştırmada hükümetin dış politikadaki performansı da soruldu. Araştırmaya katılanların sadece yüzde 35'i hükümeti başarılı bulurken, yüzde 45,3 başarısız Yüzde 12,2'lik kesim ise kısmen başarılı buldu.

Saros Araştırma Şirketi Türkiye Gündemi ve Siyaset Araştırması üzerine yaptığı yeni araştırmayı paylaştı. Araştırmada vatandaşa "Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" diye soruldu.

Vatandaşın yüzde 68,2'si en önemli sorunun ekonomi olduğunu belirtti.

AK Parti seçmeninin yüzde 62,5'i, CHP'nin 77,5'i, MHP'li seçmenin yüzde 62,9'u, İYİ Parti'ye oy verenlerin yüzde 75,9'u da ekonominin en önemli sorun olduğunu ifade eti.

Araştırmaya katılanlara sorulan sorulardan biri de "hükümetin dış politika performansını nasıl buluyorsunuz" oldu.

Vatandaşın sadece yüzde 35'i hükümeti dış politikada başarılı buldu. Yüzde 12,2'lik kesim kısmen başarılı bulurken yüzde 45,3 hükümetin dış politikadaki performansının başarısız olduğunu belirtti.

Araştırmada dikkat çeken sonuçlar da ortaya çıktı. AK Parti seçmeninin sadece yüzde 66,6'sı hükümeti başarılı buldu. Hükümetin dış politikasını CHP seçmeninin yüzde 10,1'i başarılı bulurken MHP seçmeninin yüzde 54,3'ü ve İYİ Parti seçmeninin de yüzde 3,4'ü hükümetin başarılı olduğu görüşünde.

chp türkiye mhp ak parti İyi Parti ekonomi anket dış politika saros araştırma şirketi