Tahran'da terörle ortak mücadele vurgusu

Suriye krizine çözüm bulmak için Tahran'da toplanan tarihi Astana Zirvesi'nde 16 maddeli ortak bildiri yayınlandı. Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin imzasını taşıyan bildiride, ABD ve İsrail'in Suriye'deki yasadışı eylemlerine dikkat çekildi. Bildiride, terörün her tür ve biçimiyle ortak mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı. Ayrıca, gayrimeşru özyönetim teşebbüslerinin reddedildiği belirtildi.

Teröre karşı ortak mücadele vurgusu yapıldı.  Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine duyulan saygı bir kez daha kayıt altına alındı.
KISASES AÇ/////LİDERLER///
Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'nin Suriye'de oluşturduğu krizi çözmek için Tahran'da bir araya geldi. Zirve sonrası 3 ülke liderinin imzasını taşıyan bildiri kamuoyuyla paylaşıldı.
KISASES AÇ/////LİDERLER///
Bildiride terörün her tür ve biçimiyle ortak mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı. 
7. ASTANA ZİRVESİNİN BİLDİRİSİ///TERÖRE KARI ORTAK MÜCADELE VURGUSU////
(((((((( Devlet Başkanları, terörün her tür ve biçimiyle mücadele etmek amacıyla birlikte çalışmaya devam etme kararlılıklarını dile getirmişlerdir. Sivil tesisleri hedef alan ve masum can kayıplarına neden olan saldırılar da dahil olmak üzere, Suriye'nin çeşitli bölgelerindeki terör örgütlerinin ve bunlarla iltisaklı farklı isimler altındaki grupların artan varlık ve faaliyetlerini kınamışlardır. Suriye'nin kuzeyi ile ilgili tüm düzenlemelerin eksiksiz bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizmişlerdir.))))
16 maddelik bildiride ABD'nin terör örgütü PKK/PYD eliyle yapmaya çalıştığı bölücü projelere de tepki gösterildi. 
EKRAN YAZISI//////7. ASTANA ZİRVESİNİN BİLDİRİSİ////PKK/PYD'NİN FAALİYETLERİ ANLATILDI//////
((((Gayrimeşru özyönetim teşebbüsleri dahil olmak üzere, terörle mücadele kisvesi altında sahada yeni gerçeklikler yaratılmasına dair her türlü girişimi reddetmişler ve Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yanı sıra komşu ülkelerin milli güvenliğini tehdit eden sınır ötesi saldırılar ve sızmalar dahil olmak üzere ayrılıkçı gündemlere karşı durma kararlılıklarını vurgulamışlardır.  Suriye'ye ait olması gereken petrol gelirlerinin yasadışı olarak ele geçirilmesine ve aktarılmasına karşı olduklarını ifade etmişlerdir. ))))
ES/////
Suriye'nin kuzeyindeki durumun da görüşüldüğü ifade edilen bildiride, "bu bölgede kalıcı güvenlik ile istikrarın ancak ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğünün muhafazası temelinde sağlanabileceği hususu vurgulanmıştır" ifadeleri kullandı.
ES///
++++İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarının kınandığı bildiride,İsrail'ın saldırıları da kınandı.
ERKAN YAZISI////7. ASTANA ZİRVESİNİN BİLDİRİSİ//// "İSRAİL'İN SALDIRILARI KINANDI"
İsrail’in, sivil altyapı dahil Suriye’deki askeri saldırılarını kınamışlardır. Bu saldırıların, uluslararası hukuku, uluslararası insancıl hukuku ve Suriye’nin egemenliğini ihlal ettiğini değerlendirmişler; bölgeyi istikrarsızlaştırdığını ve gerginliği tırmandırdığını teslim etmişlerdir

abd türkiye rusya erdoğan iran Putin suriye israil reisi petrol tahran