Putin Rusya'nın ilerleyişini tersine çevirmeyeceğine söz verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günkü bir toplantıda Stratejik Kalkınma Konseyi'ne verdiği demeçte, Rusya'nın cesaretini kaybetmeyeceğini ya da onlarca yıllık ilerlemesini, rakiplerin kaçınılmaz tahminlerine rağmen tersine çevirmeyeceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günkü bir toplantıda Stratejik Kalkınma Konseyi'ne verdiği demeçte, Rusya'nın cesaretini kaybetmeyeceğini ve onlarca yıllık ilerlemesini, rakiplerin kaçınılmaz tahminlerine rağmen tersine çevirmeyeceğini söyledi. 

Putin, Rusya'nın yabancı yüksek teknoloji ürünlerine erişiminin tamamen reddedildiğini söyledi. 

Putin, "Bunun ülkemiz için büyük bir meydan okuma olduğunu anlıyoruz, ancak cesaretimizi kaybetmeyeceğiz veya birkaç kötü niyetli kişinin tahminlerine rağmen onlarca yıllık ilerlememizi tersine çevirmeyeceğiz, bunun tam tersi doğru" dedi.

Putin, "(Biz) ortaya konulan büyük engellerin farkındayız, bu nedenle Rusya "ülkedeki kendi teknolojik kapasitelerini ve yenilikçi Rus şirketlerinin araştırmalarını etkin bir şekilde kullanırken yeni çözümler arayacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, "Bunun karmaşık bir görev olduğunu anlıyorum. Hepimiz bunun tamamen farkındayız. Ayrıca dünyanın geri kalanından izole yaşayamayacağımız ve yaşamayacağımız da açık" dedi.

Devlet başkanı, Rusya'nın dünyanın geri kalanından izole edilemeyeceğini veya ondan çitle çevrilemeyeceğini vurguladı.

"Açıkçası, dünyanın geri kalanından izole olarak gelişemeyiz. Ve geliştirmeyeceğiz. Günümüz dünyasında sadece kararname çıkarmak ve devasa bir çit dikmek imkansız. Bu kesinlikle imkansız" dedi ve ana öncelikli görevleri sıraladı.

Başkana göre, bu tür görevlerden biri, ekonomideki yapısal değişiklikler üzerinde büyük etkisi olan uçtan uca teknolojiler geliştirmek.

rusya Putin batı yaptırım