Tanju Bilgiç'ten İngiltere'ye sığınmacı tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Türkiye'yi Ruanda planına dahil etmek istediği yönündeki iddialara tepki gösterdi. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Türkiye, herhangi bir ülkenin sığınmacı kampı olmayacak” dedi.

İngiltere’de Başbakanlık için adı öne çıkan Dışişleri Bakanı Lis Truss'ın, ülkedeki sığınmacıları Ruanda'nın yanı sıra Türkiye'ye de gönderme planı yaptığı iddia edilmişti.

Dışişleri Bakanlığı, İngiliz basınında yer alan iddialara tepki gösterdi. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Türkiye, herhangi bir ülkenin sığınmacı kampı olmayacak” ifadelerini kullandı. Tüm ülkeleri göç konusunda eşit sorumluluk üstlenmeye çağırdı.

"TÜRKİYE, BAŞKA ÜLKELERİN SIĞINMACI KAMPI OLMAYACAK"

Tanju Bilgiç açıklamasını şöyle devam etti:

- Türkiye herhangi bir ülkenin sığınmacı kampı veya sınır muhafızı olmayacak, üçüncü ülkelerin uluslararası yükümlülüklerini hiçbir şekilde devralmayacaktır. Kaldı ki, bu tutumumuzu, geçtiğimiz yıl Afgan sığınmacılar konusunda çıkan benzer haberlerin ardından da kamuoyuyla paylaşmıştık. Sayın Truss'a atfen basında yer alan iddiaların asılsız olmasını ümit ediyoruz. Bu çerçevede, tüm ülkeleri, göç konusunda uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye ve eşit sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz.
ingiltere türkiye dışişleri bakanlığı tanju bilgiç sığınmacı sorunu