Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürülmesinde bir kişi gözaltına alındı

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker’in öldürülmesiyle ilgili bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin, Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu öğrenildi. Zanlı ile Nazmi Arıkan arasında dershane işletmeciliği konusunda anlaşmazlık bulunduğu öne sürüldü. Akçekaya ilk ifadesinde suçlamayı kabul etmedi.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Çifte cinayetle ilgili İstanbul Etiler’de yakalanan bir şüpheli, sorgulanmak üzere Çanakkale’ye gönderildi. Şüphelinin özel okul ve kurs işletmecisi de olan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu öğrenildi.

Akçekaya'nın cinayet günü İstanbul'dan Arıkan'ın çiftlik evine gittiği tespit edildi. Şüpheli ilk ifadesinde suçlamaları reddetti. Akçekaya, cinayet sonrası sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında da kendisine kumpas kurulduğunu öne sürmüştü.

Ufuk Akçekaya ile Nazmi Arıkan arasında dershane işletmeciliği konusunda bir anlaşma olduğu ancak ikili arasındaki sorunlar nedeniyle anlaşmanın bozulduğu iddia edildi.

Öte yandan Nazmi Arıkan ve Şerif Eker'in cenazeleri, otopsi işlemleri tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Nazmi Arıkan'ın İstanbul’a gönderilen naaşı, 15 Temmuz’da ikindi vakti Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. Aile, taziyeleri, Ataşehir Fen Bilimleri Okulları'nda kabul edecek

Şerif Eker'in cenazesi ise, aynı gün öğle vakti Kavacık'ta kılınacak namazın ardından Beykoz Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Eğitimci Nazmi Arıkan, Tokat Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra sınıf öğretmenliği yaptı. Bir yandan da Gazi Eğitim Enstitüsü’nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını aldı. MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okudu.

Arıkan, 1997 yılında özel dershaneciliğe geçti; Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Tek şube olarak aldığı dershane 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştı.

Nazmi Arıkan, 2011 yılında da Fen Bilimleri Okulları’nı açtı. 2011’den bugüne başta İstanbul olmak üzere farklı illerde çok sayıda okul açan Arıkan’ın, kurucusu olduğu Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın özel öğretim kursları, temel liseler ve okullarında 7 bine yakın kişi çalışıyor.

istanbul türkiye sosyal medya Temmuz ilk Fen Bilimleri Eğitim Kurumları