PKK'nın çocuk istismarı BM raporuna yansıdı

Terör örgütü PKK/YPG, ailelerinden zorla aldığı çocukları dağ kadrosuna katıyor. Terör örgütünün çocuklara yönelik yıllardır devam eden suistimalleri bir kez daha Birleşmiş Milletler raporunda yer aldı. Rapora göre, örgüt geçen yıl çoğunluğu Suriye’de 250'ye yakın çocuğu zorla silah altına aldı.

Terör örgütü YPG/ PKK'nın Suriye'de yüzlerce çocuğu silah altına alması, bir kez daha Birleşmiş Milletler’in “2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar” raporunda yer aldı. Raporda, dünya genelinde 6 bin 310 çocuğun çatışmalarda silah altına alındığına dikkat çekildi.

Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’nin işgalindeki bölgeler, en çok çocuk istismarının yaşandığı yerler olarak öne çıktı. Terör örgütünün bu bölgelerde geçen yıl 221 çocuğu silahlı kadrosuna kattığı belirtildi. Rapora göre, PKK/YPG'nin bir kolu olan ve ABD'nin kurdurduğu "İç Asayiş Güçleri" adlı terör oluşumu da aynı yıl içinde 24 çocuğu silah altına aldı. Yine PKK’ya bağlı sözde "Afrin Kurtuluş Güçleri geçen yıl 2 çocuğu silahlı kadrosuna kattı. PKK/YPG ile silahlı uzantıları " Afrin Kurtuluş Gücü" ve "İç Asayiş Güçleri"nin ayrıca Suriye'de geçen yıl 73 çocuğu öldürdüğü bilgisi de raporda yer aldı.

Terör örgütü PKK’nın çocukları zorla silah altına alması uzun yıllardır başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası platformlarca gündeme getiriliyor. Birleşmiş Milletler raporundaki sayının ise tahminlerin çok altında olduğu düşünülüyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletlerin raporuna göre, dünya genelindeki çatışmalarda geçen yıl 2 bin 515 çocuk öldürüldü, 5 bin 555'i sakat bırakıldı. Çocuk kaçırma ve cinsel istismar olayları yüzde 20 arttı. Çocuklara yönelik hak ihlallerinin yüzde 55'inin devlet dışı aktörlerce işlendiğine dikkat çekilen raporda, dünyadaki çatışma bölgelerinde 23 bin 982 çocuğun istismar edildiği vurgulandı.

abd pkk suriye pyd YPG terör Birleşmiş milletler çocuk istismarı afrin kurtuluş gücü afrin kurtuluş güçleri