Türk Yıldızları 30 yıldır gökyüzünü mesken ediniyor

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, kuruluşunun 30'uncu yılını kutluyor. Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlu Türk Yıldızları, bugüne kadar 600'e yakın gösteri uçuşu yaptı. Gelin, şimdi hep birlikte Türkiye’nin gökyüzündeki gururu Türk yıldızlarını, daha yakından tanıyalım.

Türk halkının Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa ilgisini artırmak amacıyla kuruldu. Türk Yıldızları, 30 yıldır gökyüzünü kırmızı beyaza boyuyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, kuruluşunun 30'uncu yılını kutluyor. Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlu Türk Yıldızları, bugüne kadar 600’e yakın gösteri uçuşu yaptı.

Türk Yıldızları, akrotim dünyasına kazandırdığı ve başka bir ekibin yapamadığı hareketlerin icra edildiği gösterileriyle adeta Türkiye'nin gökyüzündeki markası oldu. Ekip uçaklarla, saatte bin kilometre hızın üzerine çıkıyor. Aralarındaki mesafe bir metreye kadar düşüyor.

Ekip, yurt içindeki etkinliklerde 42 ilin tarihi ve önemli mekânlarını havadan görüntüledi. Uçakların kokpitinden kaydedilen görüntüler izleyenlerin beğenisini kazanıyor.

Peki onlar, nefes kesen gösterilerini yaparken neler hissediyor?

Onlara göre, başarılı bir gösteri için yerde yapılan hazırlıkların önemi büyük.

Uçuş öncesi beslenme ve uyku düzeni de hazırlıklar kadar önemli.

Gösteri uçuşları 45 dakika sürüyor. Kalkış yaptıkları andan itibaren de onlar için stres başlıyor.

Gösterilerde yapılan sunumla heyecan doruğa ulaşıyor. Bu sunumlarda kusursuz uçuşun en iyi şekilde anlatımı için çaba gösteriliyor.

türkiye türk Konya Türk Yıldızları 30. yıl