Tatilciler yola koyuldu

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken 9 günlük bayram tatili öncesi İstanbul’da trafik yoğunluğu arttı. Trafik ve Karayolları ekipleri de ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kurban bayramına sayılı günler kaldı. 9 günlük tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yola çıkmaya başladı.

İnternette yol durumu haritasını incelemek için " trafik yoğunluğu nasıl?" soruları da arttı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 43 ilin geçiş noktasındaki "kilit kavşak" Kırıkkale'de, trafik yoğunlaştı.

İStanbul'da da bayram trafiği yoğunluğu arttı. Tatil için yola çıkanlar, TEM Otoyolu Sultanbeyli mevkii Ankara istikametinde zaman zaman trafik yoğunluğu oluşturdu.. Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde de uzun araç kuyrukları oluştu.

Trafik ve Karayolları ekipleri de ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu güzergahta ring halinde kontrollerini sürdüren Karayolları ve polis ekipleri, arızalı araçları kısa sürede kaldırarak trafiği rahatlatmaya çalışıyor. Trafiğin yarın gece saatlerine kadar akıcı ve yoğun olması bekleniyor.

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Öte yandan İstanbul Valiliği, Kurban Bayramı nedeniyle alınan önlemleri duyurdu.


İSTANBUL VALİLİĞİ BAYRAMDA 30 BİN PERSONEL GÖREV ALCAK

İstanbul Valiliği, Kurban Bayramı nedeniyle alınan önlemleri duyurdu.


- Bayram süresince ilimizin huzur ve güvenliği için İl Jandarma Komutanlığımız 6 bin 795 personel ve 743 tim, İl Emniyet Müdürlüğümüz 21 bin 902 personel, 5 bin 501 ekip ve 1 helikopter, Sahil Güvenlik Komutanlığımız 27 unsur ve 208 personel ile görev yapacaktır.
Trafik istanbul ankara güvenlik Kurban Bayramı araç helikopter tatil