1 FETÖ'cüyü bile vermediler: İşte FETÖ'cüleri vermeyen ülkeler

Türkiye şimdiye kadar 110 ülkeye firar eden bin 133 FETÖ’cü için bin 234 iade talebinde bulundu. Adalet Bakanlığı verilerine göre ABD’den 227 kişi, Almanya’dan 129, Yunanistan’dan 97, Belçika’dan 52 ve Hollanda’dan 33 kişi istendi. Ancak bu ülkeler bir FETÖ’cüyü bile vermedi.

Türkiye bugüne kadar ABD, Almanya, Yunanistan, Belçika ve Hollanda’dan 538 FETÖ’cünün iadesini istedi. Ancak NATO müttefikleri 1 FETÖ mensubunu bile Türkiye’ye iade etmedi.

FETÖ ile mücadelede iade mekanizmasını çalıştıran Türkiye, bugüne kadar yurt dışından bin 133 örgüt elemanının iadesini talep etti. İadesi talep edilenler içerisinde ABD’de bulunan elebaşı Fetullah Gülen’de yer aldı.

110 ülkeye kaçan bin 133 FETÖ mensubu için bin 234 iade talebi iletildi. Bugüne kadar ancak 3 iade talebi kabul edildi. Adalet Bakanlığı verilerine göre, bugüne kadar ABD’den 227, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden 406 FETÖ mensubunun iadesi istendi. Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde ise en fazla talep 129 kişi hakkında Almanya’ya, 97 kişi hakkında Yunanistan’a iletildi. Ayrıca Belçika’dan 52, Hollanda’dan 33, İngiltere’den de 31 FETÖ’cünün iadesi istendi. Ancak bugüne kadar ABD, Almanya, Yunanistan, Belçika ve Hollanda 1 kişiyi bile iade etmedi.

FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen hakkında ABD’ye 7 iade dosyası gönderildi. Gülen’in işlediği 27 suç kanıtlarıyla Washington yönetimine sunuldu. Fethullah Gülen’i iadesi ile ilgili hiçbir adım atmayan ABD, başka bir ülkeye sınır dışı edilmesi talebini de onaylamadı.

Türkiye’nin girişimleri sonrası 29 ülkedeki 121 FETÖ mensubu sınır dışı edilerek iade edildi. Yurt dışından getirilen FETÖ’cüler yargıya teslim edildi.

abd ingiltere türkiye fetö yunanistan almanya nato Hollanda Fetullah Gülen Belçika