Lugansk Halk Cumhuriyeti için zafer günü

Ukrayna, Rus ordusu karşısında kritik bir mevzisini daha kaybetti. Lugansk’ın Lisiçansk kenti, Rus ordusunun denetimine geçti. Lisiçansk’ın alınmasıyla birlikte, Ukrayna güçleri Lugansk’tan tamamen çekildi. Lugansk Halk Cumhuriyeti, 3 Temmuz’u zafer günü ilan etti. İşte Rusya’nın Karadeniz’deki NATO Kuşatmasına karşı başlattığı Ukrayna operasyonunda son durum…

ABD ve Batı’nın kışkırtmaları sonucu Rusya ile karşı karşıya gelen Ukrayna, mevzi kaybetmeye devam ediyor.

Rus ordusu, Lugansk’ın sanayi bölgesindeki kritik kenti Lisiçansk’ı kontrol altına aldı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Lisiçansk’ın da alınmasıyla Lugansk’ın tamamında denetimin sağlandığını açıkladı.

Operasyon ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e rapor veren Şoygu, Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni 25 yerleşim biriminin kontrol altına alındığını, özgürleştirme operasyonunun başarıyla tamamlandığını söyledi.

Lugansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik de, 3 Temmuz’u zafer bayramı ilan edeceklerini açıkladı.

Lugansk’ın, Ukrayna güçlerinden arındırılması uzayda da kutlandı. Rus kozmonotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetlerinin bayraklarını açarak poz verdi. Roscosmos’tan yapılan açıklamada, “LHC’nin kurtuluş günü! Bunu dünyada olduğu gibi uzayda da kutluyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Ukrayna sahasında ilerleyişini sürdüren Rus ordusu, Klinovoye kentini de kontrol altına aldı. Rus askerleri, Klinovoye’de 2. Dünya Savaşı'nda ölen Sovyet askerleri onuruna dikilen anıtın önünde poz verdi.

Rus Ordusu, Lisiçansk’ın batısındaki Slovyansk şehrinde de kuşatmayı sürdürüyor.

abd rusya Ukrayna Putin operasyon Devlet batı Temmuz şoygu rus ordusu Lugansk Lisiçansk