Rus ordusu Lugansk'ta tam kontrol sağladı

Rusya, Ukrayna'ya yönelik askeri harekâtın 131. gününde Lugansk’ın önemli kenti Lysychansk’ı ele geçirdi. Şehir son kale olarak değerlendiriliyordu. Böylece Donbas'ın parçası olan Lugansk bölgesinin tam kontrolü Rus Ordusu kontrolüne geçti.

Rusya, Ukrayna’nın kritik şehri Lysychansk’ta kontrolü sağladı. Ukrayna Ordusu, Lugansk’ın önemli kenti Lysychansk’ın Rus Ordusu kontrolüne geçtiğini açıkladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Lysychansk hattından çekilmek zorunda kaldıklarını duyurdu. Açıklamada “Ukraynalı askerlerin hayatlarını korumak için geri çekilme kararı alındığı” kaydedildi.

Daha önce de Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoygu, Rus güçlerinin Lysychansk'ı aldığını ve Lugansk bölgesinde tam kontrol sağladığını duyurmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise Ukrayna kuvvetlerinin "modern silah arzındaki artış sayesinde" Lysychansk'a geri döneceğini söyledi.

Lysychansk kenti Ukrayna'nın Lugansk Oblastında yer alıyor ve Donetsk ile birlikte endüstriyel Donbas'ın içinde bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşı başlatmadan hemen önce, Lugansk ve Donetsk'in tamamını Ukrayna'dan bağımsız olarak tanıdı.

Öte yandan Ukrayna Ordusu savunma hattını Lysychansk’ın batısındaki, Slovyansk şehrine kurmaya çalışıyor. Ancak Slovyansk şehri de Rus Ordusunun bombardımanı altında.

rusya Ukrayna Putin Devlet Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin rus ordusu Donbas Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Donetsk Ukrayna Ordusu askeri harekat Lugansk Lugansk Halk Cumhuriyeti Donetsk Halk Cumhuriyeti Lugansk Oblastı