Çitçiyi bir de hırsızlık olayları vurdu

Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak, tarımsal sulama için kurulan su kuyularına bağlı elektrik trafolarında bakır kablo hırsızlığı olaylarının arttığını belirtti. Birçok bölgede tarımsal üretimin durma noktasına geldiğini bildirdi. Albayrak, “Tarım Güvenlik Yasası” talep etti.

Tarımsal sulama için kurulan su kuyularına bağlı elektrik trafolarında, bakır kablo hırsızlığı olayları artıyor. Bu durum tarımsal üretime darbe vuruyor. Açıklama Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak’tan geldi:

- Türkiye’nin pek çok bölgesinde yaşanan bakır kablo hırsızlığı nedeniyle, tarımsal üretim sekteye uğratmakta ve ciddi olarak ekonomik mağduriyetler oluşmaktadır. Köylerde patates, kuru soğan, sarımsak ve Ayçiçek üretiminin durma noktasına geldiği belirtiliyor.

Albayrak, en son Çorum’un köylerindeki tarlaların trafolarında ardı ardına bakır kablo hırsızlığı olaylarının yaşandığını söyledi. Üreticilerin zarar ettiğini belirtti:

- Türkiye genelinde çiftçimizin emek ve alın terine göz dikenler, bu şekilde tarımsal üretime sekte vuranlar; bu ülkede Orman ve anız yakanlar kadar suçlu kabul edilmeli, failleri ivedilikle bulunmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Hiç kuşkusuz cezaların ağırlaştırılması, caydırıcı olarak hazırlanması, suç oranlarını en aza indirecektir.

Konu ile ilgili yazılı açıklamasında Albayrak, “Tarım Güvenlik Yasası” talep etti:

- TBMM’de ‘’Tarım Güvenlik Yasası’’nın teklif olarak sunulması, kanun olarak çıkartılması ve böylesine büyük bir boşluğun giderilmiş olmasını, yerli ve milli üretim yapan çiftçilerimiz adına umut ediyoruz.

Albayrak, tarım alanlarında gece görüşlü güvenlik kameralarının tedbir amaçlı kullanılması gerektiğini belirtti. Yetkililerden de üretim bölgelerindeki mobese kameralarının artırılmasını istedi.

türkiye elektrik çiftçi son Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak