Türkiye İsveç ve Finlandiya’dan 33 teröristin iadesini bekliyor

Türkiye, NATO’ya üyelik itirazını kaldırdığı İsveç ve Finlandiya’dan 33 teröristin iadesini bekliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor. Bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız, hatırlatacağız" dedi.

Türkiye, NATO’ya üyelik itirazını kaldırdığı İsveç ve Finlandiya’dan 33 teröristin iadesini bekliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor. Bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız, hatırlatacağız" dedi:

- Bu mutabakat metni çerçevesinde başvurularımızın gereklerini yapmalarını isteyeceğiz. Zaten başvurularımız var. Hem Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü terörist, İsveç'te ise 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lı teröristin dosyaları, ilgili ülkelerin Adalet Bakanlıklarında bekliyor. Şimdi bu mutabakattan sonra biz de Adalet Bakanlığı olarak bunların iadesi hususunu yeniden kendilerine yazacağız ve hatırlatacağız. Sözlerinin gereğini yerine getirmelerini bir kez daha isteyeceğiz. Bu ülkelerin terör örgütlerinin kuluçka yuvası olmaması için, Türkiye'nin istediği teröristleri Türkiye'ye iade etmeleri için, terör örgütlerine finans, eğitim ve silah desteğini kesmeleri için Türkiye mücadelesini sürdürmeye devam ettirecektir.
türkiye fetö pkk silah terör isveç terör örgütü nato adalet bakanı bekir bozdağ finlandiya