Doğu Ekspresine kardeş trenler geliyor

Kars-Ankara güzergâhında hizmet veren turistik Doğu Ekspresi treninden sonra Türkiye’nin farklı bölgelerine aynı amaçla yeni tren seferleri düzenlenecek. Konu Meclis KİT Komisyonunda milletvekilleri tarafından gündeme getirildi. Yeni turistik güzergâhların devreye girmesiyle Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu'nun turistik rotaları gezginlerle buluşturulacak.

Ekonomiye katkı vermesi için yeni güzergahlar belirlenecek, turizme de katkı sağlanacak.

Kars- Ankara güzergâhında hizmet veren turistik Doğu Ekspresi treninden sonra Türkiye’nin farklı bölgelerine aynı amaçla yeni tren seferleri düzenlenecek. Konu KİT Komisyonunda milletvekilleri tarafından gündeme getirildi.

Vekiller, turistik amaçlı Doğu Ekspresi seferlerinin bölge ekonomisine katkısını dile getirerek, farklı bölgelerde de aynı uygulamanın başlatılması gerektiğini söyledi. TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, bu konuda hazırlıkların yapıldığını belirterek, yeni güzergâhlar hakkında bilgi verdi.

Pezük “Turistik Yeni planladığımız, Van Gölü Ekspresi, Güney Ekspresi, Kara Elmas Ekspresi ve Göller Ekspresi bölgelerinde de çalışmalar yürütülüyor” dedi.

Edinilen bilgilere göre, yeni turistik güzergâhların devreye girmesiyle Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu'nun turistik rotaları gezginlerle buluşturulacak.

Otobüs turlarının güzergâhlara entegre edilmesiyle birlikte, Pamukkale Travertenleri, Konya Mevlâna Müzesi ve Çatalhöyük, Van Gölü ve Akdamar Kilisesi, Şanlıurfa Göbeklitepe bir birçok turistik rotalara dâhil olacak.

ankara türkiye ege şanlıurfa Göbeklitepe TCDD tren