Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Milyonlarca çalışan asgari ücrete ek zam bekliyor. Zam konusunda farklı formüller tartışılıyor. Asgari ücretten kesilen sosyal güvenlik priminin en az yarısının devlet tarafından üstlenilmesi üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Milyonların gözü asgari ücrete yapılacak ek zamma çevrildi.

Üst üste gelen zamlar, artan enflasyon karşısında zor durumda kalan asgari ücretli için hükümet bir çalışma başlattı. Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılması gündemde.

Kamu çalışanları ile emekliler için yüzde 40’lık bir artışın üzerinde durulurken asgari ücrette ise oran henüz kesinleşmedi. Ücret artışlarıyla ilgili alınacak kararlar, ilk Bakanlar Kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından alternatifli olarak sunulacak.

AK Parti içinde yapılan toplantılarda milletvekillerine iletilen bilgilere göre, asgari ücret için masada farklı formüller bulunuyor. Ağırlıklı görüşün asgari ücretten kesilen sosyal güvenlik priminin en az yarısının devlet tarafından üstlenilmesi olduğu belirtiliyor.

Asgari ücrette gelir vergisi kaldırılmıştı. İşveren temsilcileri ise Temmuz zammı yapılması durumunda, asgari ücretle ilgili ödedikleri 876 liralık primin kamu tarafından karşılanmasını talep ediyor. Önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında Bakan Bilgin’in alternatifli önerileri masaya getireceği bekleniyor.

ak parti güvenlik zam enflasyon Kamu Asgari ücret bakan ilk Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin