Feyzioğlu: ''CHP üst yönetiminin büyük kesimi HDP’ye gönülden çok bağlı”

Türkiye Barolar Birliği Eski Başkanı Metin Feyzioğlu, "CHP üst yönetiminin büyük kesiminin HDP'ye gönülden çok bağlı olduklarını düşünüyorum" dedi. Feyzioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da partideki Atatürkçü kesimden rahatsız olduğunu söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Eski Başkanı Metin Feyzioğlu, A Haber’e konuk oldu. Feyzioğlu, CHP’ye PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP ile ilişkisi nedeniyle tepki gösterdi:

- CHP üst yönetiminin büyük kesiminin HDP'ye gönülden çok bağlı olduklarını düşünüyorum.

Feyzioğlu, daha önceden de 6'lı masanın kendisinin HDP olduğunu dile getirmişti. Feyzioğlu ayrıca, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi CHP üst yönetiminden birçok kişinin partideki Atatürkçü kesimden rahatsız olduğunu vurguladı:

- CHP tabanı Sezgin Bey tarzı kişilerden rahatsız. O kadar nefret ediyor ki SİHA'lardan ve terörle haklı mücadelemizden, öfkesine hakim olamamış

Metin Feyzioğlu, CHP’nin, Türkiye'nin ulus devlet yapısını hedef alınan ve bölünmeyi amaçlayan Yerel Yönetimlere Özerklik Şartı'nı programına aldığını söyledi. SİHA’ların mimarı Selçuk Bayraktarı hedef alan CHP’li Tanrıkulu’nun ulus devlete karşı olduğunu da ifade etti:


- Orada üst yönetimin özel korumasıyla bulunan bu şahsiyete (Sezgin Tanrıkulu) sorsanız, “Üniter devletten yana mısın?”, 'Eyalet mi, üniter devlet mi?' deseniz... Size illâ cevap vermek zorunda kalırsa, 'üniter devlet' demez, diyemez.

Feyzioğlu, Kaftancığlu'nun sözde Ermeni soykırımı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret paylaşımlarına da dikkat çekti.

- Kaftancıoğlu CHP'de değil HDP'de barınabilir. Sözde soykırımı gider anarsınız, ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı olamazsınız sonra, HDP'de olursunuz.
istanbul chp türkiye erdoğan pkk hdp Metin Feyzioğlu cumhurbaşkanı meclis oldu Türkiye Barolar Birliği Canan Kaftancıoğlu Sezgin Tanrıkulu