MİT'ten Süleymaniye'de kritik operasyon

PKK/YPG’ye bir darbe daha vuruldu… Terör örgütünün Suriye’deki üst düzey isimlerinden Hüseyin Şibli, MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Şibli, PKK’nın Suriye kolu SDG’nin sözde komutanı terörist Ferhat Abdi Şahin'in de en yakınındaki isimlerden biriydi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK/YPG’nin sözde yönetim kadrosuna bir darbe daha vurdu. PKK’nın Suriye’deki sözde yöneticilerinden terörist Hüseyin Şibli, Irak’ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Irak’ta yeni bir terör oluşumu hedefleyen Kandil, Ferhat Derik kod adlı terörist Hüseyin Şibli’yi bu amaçla Irak’a gönderdi.

Şibli, MİT'in nokta operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirildi.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde terör örgütüne katılan Hüseyin Şibli, Suriye'nin Halep kentiyle Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil'de terörist faaliyetlerde bulundu. 2019'dan itibaren ise PKK'nın sözde "Suriye özerk yönetimi merkez konseyi eş başkanı" olarak faaliyet yürütüyordu.

Hüseyin Şibli, PKK’nın Suriye kolu SDG’nin sözde komutanı “Mazlum Kobani” kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin'in de en yakınındaki isimlerden biriydi.

türkiye pkk suriye terör güvenlik milli