Miçotakis Türkiye'yi hedef aldı

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Kıbrıs Rum Yönetimi'ni ziyaret etti, kışkırtmalarına devam etti. Miçotakis 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline benzetti. "Garantörlerin, orduların olmayacağı bir Kıbrıs istiyoruz" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, önümüzdeki hafta yapılacak AB zirvesi öncesinde Kıbrıs Rum yönetimine gitti. Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüştü.

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı hedef alan Miçotakis, harekatı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline benzetti. Miçotakis, Kıbrıs’ta iki devletin reddini savundu, "Garantörlerin, orduların olmayacağı bir Kıbrıs istiyoruz” dedi.

Miçotakis, sırtını yine Batı'ya yasladı. Konuşmasında Ege, Doğu Akdeniz enerji kaynakları ve Kıbrıs sorunu konularında AB’den güçlü ifadeler beklediğini belirtti. AB üyeliğine güvendiğini güçlü ittifakların olduğunu iddia etti. İletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan da Türkiye-Yunanistan arasındaki gerginlikle ilgili açıklama geldi. Sözcü Ned Price, “Her ikisi de NATO’da ABD’nin anahtar konumdaki müttefikleri. Her iki ülkeyi de tansiyonunun yükseltilmemesi konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

abd türkiye rusya Ukrayna yunanistan ege Kıbrıs doğu akdeniz Başbakan batı kıbrıs rum yönetimi miçotakis