CKD, Annelerin haklı talebini gündeme getirdi

Teknoloji kullanımı artarken tehlike saçan uygulamaların sayısı da çoğalıyor. O uygulamalardan biri de geçen yıl 13 çocuğun ölümüne neden olan TikTok. Toplumu kültürel yozlaşmaya iten Tiktok'un kapatılması için Cumhuriyet Kadınları Derneği harekete geçti. 300 bini aşkın anne de uygulamanın kapatılması için imza verdi.

Toplumda kültürel yozlaşmaya neden olan paylaşımların yapıldığı TikTok'u kullananların sayısındaki artış oldukça dikkat çekici. 2021 yılında TikTok Google'ı da geride bırakarak 7. olarak başladığı "en popüler platform" sıralamasında 1. oldu.

Özellikle gençlerde yozlaşmayı, çürümeyi hedefleyen TikTok uygulaması geçen yıl 13 çocuğun da ölümüne neden oldu.

Uygulamayı kullananlar birbirlerine meydan okuyarak tehlikeli ya da toplumun değerlerinden uzak videolar çekiyor. Uygulamanın 2021 yılında en sevilen meydan okumaları arasında "Okul demirbaşlarını çalma ve zarar verme, okulun bir görevlisine arkadan yaklaşarak vurmak, klozet kapağı yalama, beyne kan taşıyan damarın üzerine baskı yaparak bir süreliğine kendinden geçme, saçını yapıştırıcı ile kaplamak çatıda video çekmek" gibi birçok tehlikeli davranışlar kaydedildi.

Son olarak İngiltere'de TikTok'ta gördüğü boğma oyununu denerken nefessiz kalan 12 yaşındaki bir kız çocuğu komada. Fişi çekilmesin diye ailesi hukuk savaşı veriyor.

Uygulamanın kapatılması için Cumhuriyet Kadınları Derneği harekete geçti. 300 bini aşkın anne de uygulamanın kapatılması için imza verdi.

sosyal medya oldu imza kampanyası Cumhuriyet Kadınları Derneği son tiktok