Türkiye Sanayisinde Altın fırsatlar Kurultayı Ümraniye'de yapıldı

USMER öncülüğündeki Ümraniye sanayi kurultayında çözüm önerileri konuşuldu. Açılışını USMER başkanı Şule Perinçeğin gerçekleştirdiği kurultayda tarihi fırsatlar için yapılması gerekenler ele alındı.

USMER öncülüğündeki yapılan Ümraniye sanayi kurultayında çözüm önerileri konuşuldu.

Açılışı gerçekleştiren Usmer Başkanı Şule Perinçek'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

- Ümraniye demek bayındırlık demek Ümraniye'de çok sayıda sanayi tesisi var, işletme var sadece bize salonunu veren DES sanayi sitesi  çok büyük bir alan kaplıyor burası sanki bir ilçe değil sanayi kenti. Altın fırsatların önünü açacak yöntemleri sunumlarda öğreneceğiz sadece dış ticaret açığını değil bir çok şeyin çözümünü ele alacağız bu kurultayda.

USMER Başkan yardımcısı Ayşe Aktok'un moderatörlüğünü yürüttüğü kurultayda ilk konuşmayı gerçekleştiren EKO Tekstil Özcan Sümer şunları ifade etti kısaca:

- Dünya iki kutuplu dünyaya evriliyor. Birincisi Çin’in başını çektiği Asya uygarlığı diğer tarafta ise AB ve ABD’nin başını çektiği emperyalist blog. Türkiye doğru konumlanmalı.SZUTEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet IŞIKLAR:

SZUTEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet IŞIKLAR:

-TSE, ticaret odaları, meslek odaları, özel sektörle rekabet etmek yerine var olan firmalarla destek verecek şekilde konumlanmalı.

Üçüncü konuşmayı gerçekleştiren Petrol-iş Başkanı Süleyman Akyüz:

- Müthiş bir genç nüfusumuz var ve üniversite mezunu çalışmaya hazır gençler var ancak sokaklar işsiz gençlerle dolu bu durumu sağlayan bir nedende kadınının istihdama katılım oranıdır kadınların istihdama oranı yüzde 34'dür. Devlet belediyeler istihdam amaçlıydı petrol ülkesi olmamıza rağmen istihdam yapılanmasıyla bir çok istihdam yaratılmıştır ancak özelleştirmeyle birlikte devletin yarattığı istihdam ortadan kalkmıştır.

ES Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak:

- Bizim sanayiyi kullanmakta birçok ulusta olmayan bir birikimimiz var. Uygarlığın başladığı coğrafyadayız, Asya’lıyız. Bir Ulusal Kurtuluş Savaşı yürüttük ve uygarlığı kötü emelleri için kullanan batının planlarını bozduk.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek:

-Değerli üreticiler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Gazete ve televizyonlarda enerji bunalımı konuşuluyor. Dolar saltanatı çöküyor.
-Bunalımlar dünyasındayız. Tabii sıradan iktisatçılar, insanlar buralara bakınca bunalımı görüyor. Gözleri gelecekte olanlar bunalımlarda büyük fırsatları görüyorlar. Üretim devrimini görüyorlar. Biz kördüğümlerin çözülmesini görüyorlar.
-Brecht’in dediği gibi büyük çözümler kör çıkmazlarda bulunur. Türkiye bir noktaya dayanmış gibi duruyor ama buradan 200 yıllık 'Milli Demokratik Devrim' programı ile çıkacağız. Bir programın sonuna dayandık. 80’lerin sonundaki.
-Kapıyı, pencereyi açıp dünya çapında rekabete girip, Japonya ve ABD’de ürünleri satma hayalleriyle başlayan borçlanma ekonomisi. Dünya ekonomisi ile bütünleşme. 500 milyar dolar Türkiye’nin borcu var. Türkiye buradan büyük kararlarla çıkacak.
- Türkiye tefeciye çalışıyor. Türkiye’de sanayiciler, çarşılar, esnaflar kenarlara sürükleniyor. Üretimden hak paylaşan sıcak para komisyoncuları, büyük tefeci, tarikat rantçıları. Sonuç olarak üretim ekonomisi değil vurgun ekonomisi var.

abd türkiye çin vatan partisi Doğu Perinçek Sanayi Ulusal ümraniye Başkan dolu ethem sancak