''Tonlarca ürün döküldü'' iddiası

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde sosyal medyada ‘'tonlarca sebzenin boş araziye dökülme görüntüleri tartışma yarattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, atılanların sofraya konulmayacak ürünler” olduğunu söyledi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde sosyal medyada ‘tonlarca sebzenin boş araziye dökülme görüntüleri tartışma yarattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, atılanların sofraya konulmayacak ürünler” olduğunu söyledi.

Yaş sebze ve meyve ihracatının önemli merkezlerinden Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, çekilen sosyal medya görüntüleri, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

'‘Tonlarca sebzenin boş araziye döküldüğü’' iddiasıyla sosyal medyada servis edilen görüntüler, ‘'ürün israfı'’, ‘'gıda fiyatlarında oynana oyun'’ olarak gündeme getirildi. Ancak işin aslını Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, Ulusal Kanal’a anlattı.

Hamdi Fidan:

- Yurt dışına 17 tane ülkeye ihracat yapan bir ilçe. Günlük şuan da 400-500 ton civarında, daha önceleri 1000 ton civarına kadar çıkıyorduk. Bin ton civarında ihracat yapılan bir ilçede, 20 ton gibi, 25 ton gibi kişilerin sofrasına konmayacak ürünleri biz koymuyoruz. Titiz davranıyoruz. Özellikle ihracatta daha çok titiz davranıyoruz ve bu konuda çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

Fidan, Türk çiftçisinin ‘soframıza koymadığımızı, sofranıza koymuyoruz’ ilkesini hatırlattı.

- Sofraya konulmayacak ürünler seçiliyor. Akşamüzeri de belediyenin burada çöp konteynerleri var, ona konuyor. Akşamüzerinden sonraki bir zamanda, belediye bunu kendi merkez çöplüğüne atıyor.

İhracata ve piyasaya sunulmayan ürünlere “çıktı” deniyor. Hamdi Fidan, bir sosyal medya görüntüsünden yola çıkarak, aslını araştırmadan haber yapmanın etik olmadığını belirtti.

- Buraya gidilip incelenirse bu atılan sebzelerin sofraya konulamayacağını, çürük olduğunu, tutalı olduğunu, böcekli olduğunu görürler. Böyle bir haberin yanlış ve uygun olmadığını, son derece yanlış bir haber olduğunu beyan etmek istiyorum.
Antalya açıklama sosyal medya antalya haber oldu çiftçi Ulusal bin son Tarım belediye