LGBT propagandasına bilim insanları karşı çıktı

Almanya’da 802 doktor ve akademisyen, son yıllarda özellikle medya üzerinden çocuklara dayatılan cinsiyet değiştirme propagandasına karşı bildiri yayınladı. Bilimsellikten uzan cinsiyet tanımlarının siyasi bir propagandaya yönelik olduğunu belirten bilim insanları, bu propagandayı derhal durdurma çağrısı yaptı.

Son yıllarda artan cinsiyet değiştirme propagandası, Almanya’da 802 bilim insanını bir araya getirdi.

Özellikle televizyon yayınları aracılığıyla çocuklara cinsel kimlik dayatılmasına karşı çıkan bilim insanları, “Kamu hizmeti yayıncılarının yanlış haberciliğini durdurun!” başlığıyla bir bildiri yayınladı. Bildiride, medyada, siyasi hedefler doğrultusunda bilime aykırı şekilde cinsiyet değiştirme propagandasının yapıldığı vurgulandı. Çocuklara yönelik cinsel dayatmaların durdurulması istendi.

Medyanın uzun süredir bilimsel gerçekleri reddederek transseksüel ideoloji tasvirlerini benimsendiğini gözlemliyoruz. Eşsiz üremeyi mümkün kılan net cinsiyet kavramı, psikolojik ve her şeyden önce sosyolojik iddialarla karıştırılmakta, bunun sonucunda da kavramsal belirsizlikler ortaya çıkmaktadır. Terimlerin karıştırılmasıyla yaratılan anlam kayması, sadece belirli ideolojik taleplerin uygulanmasına yöneliktir. Bilim insanları olarak, kamu yayıncılarını biyolojik gerçekleri ve bilimsel bulguları doğru bir şekilde sunmaya çağırıyoruz.

Bilim insanları, bilim dışı ve sorumsuzca yapılan yayınlar nedeniyle son yıllırda “cinsiyet bunalımı” tedavisi gören çocuk ve gençlerin sayısının 25 kat arttığını belirtti.

Televizyon ve radyo programları ile sosyal medyada, "trans yutturmaca" körüklenmekte ve “doğru bedene giden yol” gibi tanımlamalarla, cinsiyet değişimi çok kolay bir adım olarak sunulmaktadır. Oysa cinsiyet gelişimini durduran engelleyicilerin kullanımı gibi uygulamaların, kısmen geri döndürülemez fiziksel ve psikolojik sonuçları vardır.

Bilim insanları, bu propagandanın meclisteki Yeşiller Partisi ve Özgür Demokratik Parti tarafından yapıldığını savunuyor.

Yeşiller ve Özgür Demokratik Parti, gelecekte herkesin cinsiyetini değiştirebilmesinin yolunu açacak “transseksüel yasası reformu”nun hazırlıklarını yapıyor. Bizler bilim insanları olarak, kadınların ve erkeklerin yalnızca sosyal yapılar veya hissedilen kimlikler olduğu fikrine şiddetle karşı çıkıyoruz. Cinsel kimlikler üzerinden yürütülen bu siyasi propaganda, kadın hareketinin başarılarını da tehdit ediyor.

almanya tehdit lgbt son Partisi gökkuşağı eşcinsel biseksüel transeksüel gey