PKK/HDP güvenlik güçlerini hedef aldı

Meclis Genel Kurul'unda HDP'li Tülay Hatimoğulları Oruç, terörle mücadele eden güvenlik güçlerini hedef aldı. Kürt halkını PKK’nın temsil ettiğini savunan Oruç, “Savaşın, çatışmaların ve militarizmin gelişkin olduğu bölgelerde kadına yönelik üniformalıların şiddetini Türkiye'de görüyoruz” dedi. Oruç'un sözlerine MHP'li milletvekilleri tepki gösterdi.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’den skandal bir açıklama daha geldi. HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, güvenlik güçlerini hedef aldı. Oruç, Kürt halkını da PKK’nın temsil ettiğini öne sürdü:

- Savaşın, çatışmaların ve militarizmin gelişkin olduğu bölgelerde kadına yönelik üniformalıların şiddetinin dünya tarihine baktığımızda çok sayıda örneğini elbette biliyoruz. İşte Türkiye'de de bunun özgün bir durumunu görüyoruz. Kürt kadınlarına dönük olarak bu özel harp politikasının nedeni Kürt halkının verdiği mücadeleye boyun eğdirmektir.

HDP’li Oruç’a MHP’den sert tepki geldi. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Kürt kökenli vatandaşlara asıl saldırının PKK’dan geldiğini söyledi:

- Türkiye'de Kürt kökenli kardeşlerimize bir saldırı varsa, bir düşmanlık varsa bunun ağababası PKK terör örgütüdür. Bu, aşağılık bir iftiradır. Bunu kabul etmek kesinlikle mümkün değildir. Herkes kendi haddini bilsin.

MHP’li Bülbül, PKK’nın örgüt içindeki kadınlara yaptığı saldırıları da hatırlattı:

- Dağda terör örgütü üyelerinin, mensuplarının kadınlara, kızlara, küçük çocuklara nasıl cinsel taciz ve saldırılarda bulunduğu gerçeği ortadayken yani Kürt kızlarına, Kürt çocuklarına bu şekilde cinsel saldırılarda bulunulurken bunlara dair sesini çıkartamayanlar bugün “Sistematik bir politika var” deyip de Türk devletine ve güvenlik güçlerimize iftira atmakla meşguller.

HDP sıralarından “Sen haddini bil” sataşmasına Bülbül, Sizler düşmanlık tohumları serpiyorsunuz” yanıtını verdi.

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da HDP’ye tepki gösterdi. “Yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun Türk ordusuna, hadi oradan! Hadsiz” dedi. Yokuş, en büyük tecavüzcünün PKK'lılar olduğunu da kaydetti.

Yaşanan gerginliğin ardından Genel Kurul’da birleşime ara verildi.

ankara adana türkiye pkk mhp hdp İyi Parti saldırı terör güvenlik meclis terörle mücadele türk Tülay Hatimoğulları Oruç muhammed levent bülbül Fahrettin Yokuş