''Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç’i teröristlerden temizliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"TEL RIFAT VE MÜNBİÇ’İ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLİYORUZ"

Suriye'deki güvenli bölge planıyla ilgili konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

- Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç’i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye’nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalışacak göreceğiz.

" YUNANİSTAN'LA YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK KONSEY ANLAŞMAMIZI BOZDUK"

Yunanistan'ın son süreçteki Türkiye'ye karşı tavırlarını eleştiren Erdoğan Yunanistan ile ilgili şu ifadeleri kulllandı:

- Bunu zaten bizden önceki yönetimler Yunanistan’a yaptı mı, yaptı. Yunanistan NATO’dan ayrılmıştı, Fransa ayrılmıştı. Daha sonra bizdeki yönetimler bunların NATO’ya girişini desteklediler. Peki şimdi Yunanistan 5+4, Amerika’nın 9 tane üssünün Yunanistan’da adalarda vesaire kurulmasına imkan hazırladı. Diyorlar ki, niye öyle, niye böyle… Şimdi bizim Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamız vardı. Dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Biz Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk. Zira biz şahsiyetli dış politikadan yanayız.
Eğer dış politikada şahsiyetini kaybetmiş olanlar varsa, onlarla birlikte olmayı düşünemeyiz. İkide bir uçaklarınla kalk, bize gösteri yap. Ya ne yapıyorsun sen? Kendine gel… Tarihten hiç ders almıyor musun? Tarihte neredeydin, şimdi neredesin. Ondan sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma, yorulur, yolda kalırsın. Onun için de şu anda bu anlaşmayı ortadan kaldırmak suretiyle arkadaşlarıma da söyledim, bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmıyoruz, yapmayacaksınız. Çünkü bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek.


" KILIÇDAROĞLU, VAN’DA AKLINCA KANDİL'E SELAM ÇAKIYOR"

KIlıçdaroğlu'nun Van seyahatini eleştien Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun Van ziyareti hakkında şu ifadeleri kullandı: 

- Bizim yaptığımız her eser gibi İstanbul’daki millet bahçesine çamur atan Kılıçdaroğlu, Van’da terör örgütünün ağzından konuşarak aklınca Kandil’e selam çakıyor. Van’ın dışlanmışlığından, terk edilmişliğinden söz ederken bu şehri 2011’deki depremin ardından adeta sıfırdan, yeniden inşa ettiğimizden bile adamın haberi yok. O depremden sonra Van’ın ne halde olduğunu biliyor musun sen Bay Kemal? Acaba sen ondan sonra kaç defa Van’a gittin, kaç kere Erciş’e gittin, kaç kere Edremit’e gittin, kaç kere acaba Van’ın merkezini dolaştın? Bugüne kadar biz Van’a kesin rakam vermeyim en az 35 milyar harcama yaptık.


"İNAN ŞU ANDA SUYU OLAN BİR VAN BULAMAZDINIZ"

Van'da HDPKK'lı başkanların halka verdiği zararları ele alan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

- Bizim siyasi ömrümüzün büyük bir kısmı oralara sık sık yaptığımız ziyaretlerle geçti. Biz böyle çalıştık, hala da böyle çalışıyoruz. Van’da eğer bu PKK örgütünün uzantısı olanlar görevde olmuş olsaydı inanın şu anda suyu olan bir Van bulamazdınız. Biz onların döneminde bile oraya DSİ’nin görevi olmadığı halde suyu biz götürdük. Çünkü büyükşehir belediye statüsünde olduğu için suyu kendisinin temin etme zorunluluğu var.

"ÖYLE ANLATIYOR Kİ SANIRSINIZ SES KANDİL'DEN GELİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun görevden alınan HDPKK'lı belediye başkanlarını savunmasını eleştiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

- Devletin kaynaklarının terör örgütüne aktarılmasının önüne geçmek için kullandığımız belediye başkanvekili yöntemini öyle anlatıyor ki sanırsınız ses Kandil’den geliyor. Kendi belediye başkanlarının güya hizmetlerini anlatırken öyle rakamlar veriyor ki toplamı bizim bir ilçe belediyemizin yaptıklarına denk gelmiyor. Bay Kemal, suyu akmayan musluğu açmak suretiyle çok büyük yatırım yaptığını söyleyecek kadar zavallı.
istanbul türkiye yunanistan erdoğan pkk kandil suriye terör güvenlik cumhurbaşkanı tbmm fransa kılıçdaroğlu nato van recep tayyip erdoğan münbiç belediye kayyum