Akşener NATO'nun genişlemesine sessiz kaldı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci üzerinden Rusya düşmanlığı yaptı. NATO'nun genişleme stratejisiyle Asya ülkelerini tehdidini görmezden gelen Akşener Rusya'yı, "Batı güvenlik mimarisinin geleceğini önemseyen, içlerindeki Putin uzantılarından, derhal kurtulmalıdır" sözleriyle hedef aldı.

Tehdidin asıl kaynağı NATO'yu görmezden geldi. Sözde PKK karşıtlığı ile " ABD, NATO ve Avrupa'ya Rusya'ya karşı birleşelim" mesajı verdi. Akşener, "Ukrayna topraklarının işgalinin, daha ilk günlerinde, PKK terör örgütünün yaptığı, Putin’in işgal tezlerini destekleyen açıklamalar; Avrupa’nın, Soğuk Savaş’tan sonra yaşadığı, en büyük güvenlik krizinde, Putin’in, yardakçılığına soyunduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gündeminde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği vardı. Taban tepkisi nedeniyle PKK karşıtı gibi mesajlar veren Akşener, terör örgütlerine destek veren, ABD, NATO ve AB'yi değil, Rusya'yı hedef aldı. NATO'nun genişleme stratejisine karşı çıkmayan Akşener, Atlantik'in sözleriyle Rusya'yı suçladı. Akşener Putin'i şöyle suçladı:

- Sadece, İsveç ve Finlandiya değil, Batı güvenlik mimarisinin geleceğini önemseyen; Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler de yapmalı, içlerindeki Putin uzantılarından, derhal kurtulmalıdır. Demokrasi, Putin’in çarlık rüyalarının propagandasını yapma özgürlüğü demek değildir. Biz, bu nedenle; pkk’nın Putin yanlısı tutumunu, Türkiye ile diğer NATO ülkeleri arasında, ortak zemin oluşumu için, bir fırsat olarak görüyoruz.
abd türkiye pkk İyi Parti terör güvenlik isveç avrupa nato meral akşener batı ilk finlandiya