PKK'da çöküş alametleri

Irak'ın kuzeyinde 5 askerin şehit olduğu bölgede bir mağarada sıkıştırılan teröristler etkisiz hale getirildi. Sınır hattında incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mağaraya yapılan operasyonla birlikte bugüne kadar Pençe Kilit'te etkisiz hale getirilen terörist sayısının 100'ü geçtiğini söyledi. Kararlılık vurgusu yapan Akar, PKK'da çöküş alametleri olduğunu vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 5 askerin şehit olduğu saldırı sonrası, sınıra gitti incelemelerde bulundu.

Komandolar zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen bölgedeki teröristleri bir mağarada sıkıştırdı. Yürütülen harekâta İHA ve SİHA’lar da destek verdi. Mehmetçik'in teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren PKK'lılarla birlikte Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti.

İlk olarak Mardin'e, oradan Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümeni'ne geçen Bakan Akar ve beraberindeki Komutanlar daha sonra 1.815 rakımlı Işıklı Üs Bölgesine çıktı. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınındaki mevkide bulunan üs bölgesinde incelemelerde bulundu. Sahadaki duruma ilişkin yerinde bilgi alan Bakan Akar, ardından Çukurca'daki 2’nci Ordu Taktik Komuta Yeri'ne gitti.

Gece boyunca Pençe Kilit Operasyonu'nu beraberindeki Genelkurmay Başkanı, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları ile takip eden Akar, terörle mücadele mesajı verdi.

hulusi akar pkk terörist iha siha milli terörle mücadele mağara şehit asker savunma bakan ilk pençe-kilit