Ne Cumhur Ne Millet diyenlerin oranı yüzde 34,7

Türkiye’de vatandaşların azımsanmayacak bir kesimi, Meclis’teki partilerin Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğine inanmıyor. Saros Araştırma Şirketi’nin yayınladığı son ankette, vatandaşlara, “Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?” sorusu yöneltildi. Çözüm için ne Millet İttifakı'nı n de Cumhur ittifakını gösteren vatandaşların yüzde 34,7’si soruya “hiçbiri” yanıtını verdi.

Türkiye’de vatandaşların azımsanmayacak bir kesimi, Meclis’teki partilerin Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğine inanmıyor.

Saros Araştırma Şirketi’nin “Türkiye’nin Gündemi ve Siyaset” başlıklı son anketinde vatandaşlara, “Türkiye’nin en önemli sorunu hangi parti çözebilir?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 34,7’si soruya “hiçbiri” yanıtını verdi.

Türkiye’de yüzde 34,7’lik bir kesim Cumhur İttifakının da Millet İttifakı’n da Türkiye’nin öncelikli sorunlarına derman olacağını düşünmüyor.

Saros Araştırma Şirketinin yayınladığı ankette partiler bazında bakıldığında, Meclis’teki partilerden umudunu kesenlerin oranı;
AK PARTİ’DE; YÜZDE 30, 1
CHP; YÜZDE 20, 9
MHP’DE YÜZDE 1,7
İYİ PARTİ’DE; 6,3
Metropol'ün Mayıs ayı anketinde de Cumhur İttifakı ya da Millet İttifakı'na oy vermekte kararsız olanların oranı yüzde 33.2 olarak açıklanmıştı. Saros'un son anketi kararsızların hala ikna olmadığını hatta bu oranın 34,7'ye yükseldiğini gösteriyor.

chp türkiye ak parti İyi Parti millet ittifakı vatandaş oy son Mayıs Saros