Türkiye'nin NATO itirazlarını yanıtsız bıraktı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price(NED PRAYS), Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına itirazlarıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Price, ısrarlı sorulara " Türk yetkilileri gerekçelerini açıkladı ve bunlar kamuoyu tarafından biliniyor" yanıtını verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price(NED PRAYS) günlük basın toplantısında konuştu.

Price, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına yönelik itirazlarıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, süreç içinde "konsensüsün korunacağından emin olduklarını" söylemekle yetindi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin bu iki ülkenin üyeliğine neden karşı çıktığıyla ve ne tür talepleri olduğuyla ilgili sorulara net yanıtlar vermezken, Türk yetkililerin gerekçelerini açıkladıklarını ve bunların kamuoyu tarafından bilindiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ankara'nın Washington'dan spesifik bir talepte bulunmadığını belirten Price, ancak devam eden diplomatik görüşmelerle ilgili ayrıntılara da girmeyeceğini kaydetti.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'la birlikte Buffalo kentine giderken uçakta basın mensuplarına gündemi değerlendiren Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre(KARİN CİN PİYER) de Price ile benzer ifadeler kullandı.

Sözcü Jean-Pierre, Türkiye ve ABD dışişleri bakanlarının Berlin'de bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatarak, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda NATO ülkelerinin bir konsensüse ulaşacağına inandıklarını ifade etti.

abd ankara türkiye isveç türk Ned Price nato Biden washington finlandiya