18 Mayıs Uluslararası Denizci Kadınlar Günü oldu

Uluslararası Denizcilik Örgütü, 18 Mayıs tarihini, “Uluslararası Denizci Kadınlar Günü” olarak belirleyen kararı kabul ettiğini duyurdu. Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Denizcilik Vakfı da İStanbul'da Uluslararası Denizci Kadınlar Günü” için tören düzenledi.

2019 yılında kabul edilen Uluslararası Denizci Kadınlar Günü ilk kez Türkiye’de de kutlandı. İstanbul Kıyı Emniyet Müdürlüğünde, Türk Kadın Kaptanlar için tören düzenlendi.

Mavi Vatanda olağanüstü görevlerde başarı gösteren, denizciliğe gönül vermiş Kaptan Türk kadınlarına plaketler takdim edildi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri yolcu gemilerinde görev alan ilk Türk Kadın Kaptan Sedef Esra Ulutürk Dinç,Türk kadının tarihteki önemine de vurgu yaparak, denizcilik sektöründe görev alan kadınların başarılarını anlattı.

Günün anlam ve önemine vurgu yapan Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Orhan Barda, Dünya Kadın Denizciler Gününü kutlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kadın erkek ayrımının olmadığını vurgulayan Türkiye Denizcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yılmaz da denizcilik sektöründe kadın rolünün önemini anlattı.

istanbul türkiye türk Mavi Vatan dünya