Türkiye karşıtlığı ABD kongresinde ayakta alkışlandı

Türkiye karşıtlığı ABD Kongresi’nde ayakta alkışlandı. Kongre’de konuşturulan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kıbrıs'ta Türkiye'yi işgalci olmakla suçladı. “Hiç kimse Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü kabul edemez ve etmeyecek” dedi. Bu sözler üzerine bütün kongre üyeleri Yunan Başbakanı ayakta alkışlandı.

Türkiye sınırlarına askeri yığınak yapan Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde Türkiye düşmanlığına ayakta alkışlandı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti karşıtı sözlerine ABD kongresi üyeleri coşkuyla alkışlarıyla karşılık verdi.

ABD'ye giden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ABD Başkan Biden'dan Kıbrıs konusunda Türkiye'ye karşı destek talep etti. Miçotakis, "Sayın Başkan, Kıbrıs sorununda lütfen tüm etkinizi kullanın. İki devletli çözümü kimse kabul etmeyecek. Yunanistan, Balkanlar'da refah ve güvenliğin direğidir" dedi.

Yunan Başbakan Washington’da ABD Kongresi’nde de konuşturuldu. Miçotakis, Kongre konuşmasının merkezine de Türkiye’yi yerleştirdi. ABD'den Kıbrıs konusunda nüfuzunu kullanmasını isteyen Miçotakis, "Hiç kimse Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü kabul edemez ve etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Miçotakis’in “Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümü kabul etmeyeceğiz” sözleri ABD Kongresi’nde coşkuyla karşılandı. ABD Kongre üyeleri Yunan Başbakanın Türkiye karşıtı açıklamalarını ayakta alkışladı.

F-35 programına katılmak istediklerini belirten Miçotakis, "F-35 konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bu harika uçağa bir an önce sahip olmayı umuyoruz. Ordumuza yatırım yapmaya devam edeceğiz ve toprak bütünlüğümüzün ihlal edilmesini kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

abd türkiye yunanistan türk KKTC Kıbrıs Başbakan kongre düşmanlık GKRY miçotakis