"Türkiye ile fikir birliğine varacağımızdan eminim"

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine olumsuz bakıyoruz tavrı ile ilgili ABD'den açıklama geldi. Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini belirten ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Sonuç şu ki, NATO’ya üyelik süreci söz konusu olduğunda, fikir birliğine varacağımızdan eminim." dedi.

NATO üzerinden doğuya doğru genişleme planları yapan ABD, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in üyeliğine evet demesini istiyor.

"Türkiye'nin olumlu bakmıyoruz" çıkışı ile ilgili ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan açıklama geldi.

"Türkiye, Finlandiya ve İsveç konusunda devam eden bir görüşme var." diyen Blinken, Sonuç şu ki, NATO’ya üyelik süreci söz konusu olduğunda, fikir birliğine varacağımızdan eminim." ifadelerini kullandı.

Rusya'yı hedef alan açıklamalar yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ittifakın geleceği için yeni bir konsept yayımlayacaklarını söyledi. Blinken şöyle konuştu: 

- Putin'in saldırganlığı ve ortaya çıkan diğer tehditler karşısında, ittifakın güvenliğini nasıl sürdüreceğini ve güçlendireceğini ortaya koyan yeni bir stratejik konsept yayınlayarak, NATO'nun doğusundaki duruşumuzu güçlendirmeye yönelik çabalarımıza devam edeceğiz.
abd türkiye rusya Putin isveç nato Antony Blinken finlandiya