Şanlıurfa'da geleneksel köy yarışması düzenlendi

Şanlıurfa’da “Köyler Arası Mahalli Halk Oyunları Yarışması” düzenlendi. Kaybolmaya yüz tutmuş halk oyunlarının tespit edilerek arşivlenmesi amacıyla yapılan yarışmaya 11 ilçeden 12 takım katıldı.

Yarışmacılar, her biri bölgesinin tarihi ve yöresel unsurlarını taşıyan Atalar emaneti halk oyunlarını, en iyi şekilde yansıtmak için ter döktü. Şanlıurfa'da " Köyler Arası Mahalli Halk Oyunları Yarışması" düzenlendi.

Yarışmanın amacı, kaybolmaya yüz tutmuş halk oyunları değerlerinin tespit edilerek arşivlenmesi. Böylece gelenekten geleceğe aktarılacak ve halk oyunlarımız yaşatılacak.

Bu yıl ikincisi yapılan yarışmaya 11 ilçeden 12 takım katıldı. Önce, Valiliğin bahçesinde bir araya gelindi. Yöresel kıyafetleriyle yarışmacılar, davul zurna eşliğinde Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonuna kadar yürüdü.

Yarışmacılar, bölgenin kültürel yapılarını yansıtan halk oyunlarını özenle icra etti. Yarışmanın birincisi amacına uygun olarak seçildi. Jüri üyeleri, katılan bütün halk oyunları ekibini birinci seçti.

şanlıurfa Yurt