Temmuz'da maaşlara zam olacak mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında çalışanların maaşlarına iyileştirme yapılacağını duyurdu. Açıklamanın ayrıntılarını ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin paylaştı. Bilgin, Temmuz ayında tüm çalışanların maaşlarına bir zam olacağını söyledi.

Milyonların beklediği zam açıklaması geldi.

İlk kez Ulusal Kanal'ın gündeme taşıdığı Temmuz ayında maaşlara zam olacağı yönündeki habere ilişkin hükümetten de ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında bir iyileştirme olacağını duyurdu.

Çalışmanın ayrıntılarına ilişkin ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuştu. Bilgin, Bakanlar Kurulu'nun ardından arasında Ulusal Kanal'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bilgin, ilk altı aylık enflasyon rakamının Haziranda belli olmasının Temmuzda maaşlara bir zam yapılacağını söyledi. Bakan, iyileştirmeden tüm çalışanların faydalanacağını da ekledi.

Bu açıklamaların ardından gözler Haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Milyonların maaşına yapılacak zammı Hazirandaki enflasyon rakamı belirleyecek.

erdoğan bakanlar kurulu cumhurbaşkanı ulusal kanal zam çalışan Ulusal Temmuz maaş vedat bilgin sosyal güvenlik maaşlara zam