Savunma sanayisine casus önlemi

Milli İstihbarat Teşkilatı, kurumlara yönelik 'İstihbarata Karşı Koyma' faaliyetinde önceliği Türkiye’nin yıldızı yükselen sektörü savunma sanayiine ayırdı. Çalışmalar ile dev savunma sanayii şirketlerindeki hem askeri hem de ticari açıdan kritik değerde olan bilginin korunması amaçlanıyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı, 2009 yılında stratejik kurumlara yönelik başlattığı İstihbarata Karşı Koyma ve Stratejik İşbirliği eğitimlerini yoğunlaştırdı.

Milliyet gazetesinin haberine göre MİT, son yıllarda giderek önem derecesi artan şekilde 'İstihbarata Karşı Koyma' çalışmalarında önceliği savunma sanayii alanına verdi.

Türkiye’nin savunma sanayii alanında son yıllarda yaptığı atılımlar ile SİHA’ların sahadaki başarısı; yabancı gizli servislerin Türkiye’deki faaliyetlerinde bu sektörü hedef almalarına neden oldu

Bugüne kadar 450 civarındaki kurumda 22 binin üzerindeki üst düzey yönetici, mühendis ve uzmana 'İstihbarata Karşı Koyma' eğitimi verildi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 'İstihbarata Karşı Koyma' konusunda dikkat etmesi gereken hususlar. Siber casusluğa karşı alınması gereken önlemler. Elektronik teknik istihbarata karşı koyma ve ulusal güvenlik bilgilerinin korunması, gibi konular eğitimde öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

türkiye iha siha oldu MİT Ulusal son istihbarat Savunma Sanayii