Rusya NATO'nun silah sevkiyatını vurdu

Rusya, Ukrayna’da, Batının gönderdiği silahların sevkiyat noktalarını vurdu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Kiev’e silah taşıyan NATO araçları meşru hedefimizdir" diyerek, ABD ve Batı'yı birkez daha uyardı. Öte yandan Rusya’nın uçan komuta merkezi“ kıyamet günü uçağı”12 yıl sonra hangardan çıkarıldı. Nükleer başlık taşıyabilen zırhlı uçak, Moskova semalarında alçak uçuş yaptı.

Rusya’nın NATO kuşatmasına Ukrayna’ya askeri operasyonu devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ABD ve Avrupa ülkelerinden silah sevkiyatının yapıldığı Lviv başta olmak üzere, bazı tren istasyonlarındaki 6 trafo merkezinin vurulduğunu duyurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapan NATO araçlarının meşru hedef olduğunu belirterek, ABD ve Batılı ülkeleri bir kez daha uyardı.

Öte yandan Rusya’nın “Kıyamet Günü Uçağı”, 12 yıl sonra Moskova semalarında uçtu.

Sovyetler Birliği’nce Soğuk Savaş döneminde üretilen ve olağanüstü hal durumlarında Rusya Devlet Başkanı’na havadan komuta imkanı tanıyan uçak, Moskova’da alçak uçuş yaptı.

Kıyamet Uçağı'nın 2010'dan bu yana ilk kez havalanması Batı cephesinde “nükleer gözdağı” olarak yorumlanırken, Kremlin, uçağın 9 Mayıs’ta Kızıl Meydan'da düzenlenecek Zafer Günü kutlamaları için prova yaptığını açıkladı.

“Uçan Kremlin” olarak da bilinen "Kıyamet Günü Uçağı"nın kokpit dışında penceresi bulunmuyor. Zırhlı uçak, radyasyondan etkilenmiyor ve nükleer başlık taşıyabiliyor. Havada yakıt ikmali yapılabilen uçan komuta merkezi, 3 bin 600 km menzile sahip

abd rusya Ukrayna Putin silah avrupa nato batı moskova kiev Donbass Zelenski