Bakan Nebati sanayicilerle buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odası nisan ayı olağan meclis toplantısında konuştu. Kur korumalı mevduat ürünü ile döviz kurunda istikrarın sağlandığını söyleyen Nebati, yüksek oynaklıkların gündemden çıktığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ihracatçılara ve turizmcilere müjdesini verdiği 150 milyar TL'lik kredi destek paketinin detaylarını açıklayan Nebati, yeni teşvik paketinde faizi yüzde 9’a kadar düşüreceklerini de belirtti.

Kur korumalı mevduatın katkısıyla döviz kurunda istikrar sağlandığını söyledi. "Yüksek oynaklıklar gündemden çıktı." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odası nisan ayı olağan meclis toplantısında konuştu. Önceliğin yatırımları artıracak tedbirler olduğunu kaydeden Bakan Nebati, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ihracatçılara ve turizmcilere müjdesini verdiği 150 milyar TL'lik kredi destek paketinin ayrıntılarını açıkladı.

> "İhracatçılara ve turizm sektörüne uygun faizli, uzun vadeli TL cinsinden kredi imkanı sunuyoruz. Yaşanan yüksek enflasyona rağmen kullandırdığımız oranlar çok makul. TL'ye güven duymayı hedefleyen bir anlayışın ürünü. Bu çerçevede, 100 milyar lirası ihracatçılara, 50 milyar lirası ise turizmcilere olmak üzere toplamda 150 milyar liralık uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanı sağlanacaktır. En az 3, en çok 10 yıl vadeli olarak kullandırılacak bu kredilerin maliyeti yüzde 9'a kadar inebiliyor.

Bakan Nebati, KOBİ ve KOBİ dışı firmalar için ayrılan kredi limitlerine de değindi.

KOBİ'ler için 250 milyon lira ve KOBİ dışı firmalar için 1,5 milyar lira limit öngörülmüş durumda. Bu kredilerin anapara geri ödemesiz dönemi, kredi kullanım tarihinden itibaren 2 yıla kadar uygulanacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanı, sanayi, ihracat ve büyümedeki güçlü performansın devam etmesi ve sürdürülebilir olması için yüksek teknoloji içeren katma değerli üretimi desteklediklerini de dile getirdi.

İstanbul özelinde de desteklerimizin büyüklüğü her geçen gün artıyor. 2021'de İstanbul'da yatırım teşvik belge sayısı yüzde 16 artarak 1803 adete ulaştı. Bu teşvik belgeleriyle 32,8 milyar TL tutarında yatırım yapılmasını öngörüyoruz. Siz sanayicilerimizi sunduğumuz teşviklerden yararlanarak daha fazla yatırım yapmaya, Türkiye’de üretilmeyeni üretmeye davet ediyorum."

istanbul türkiye erdoğan cumhurbaşkanı meclis teknoloji turizm 2021