''Yanıtımız yıldırım hızında olur''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atlantik Bloğunu net ifadelerle uyardı. Putin, Ukrayna'daki sürece dışarıdan bir müdahale olması durumunda bunu Rusya'ya yönelik bir tehdit sayıp “yıldırım hızında'' karşılık vereceklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'da ' Rusya Yasa Konseyi' toplantısında başta Washington olmak üzere Avrupa başkentlerine net mesajlar verdi. Atlantik cephesini uyaran Putin, “ Ukrayna'da olanlara dışarıdan müdahale edilirse yıldırım hızıyla yanıt vereceğiz.'' dedi:

- Eğer birileri devam eden olaylara dışarıdan müdahale etmek niyetindeyse ve Rusya için kabul edilemez stratejik tehdit oluşturuyorsa, Rusya'nın misilleme saldırılarının yıldırım hızında olacağını bilmelidirler. Bunun için hiç kimsenin şu anda övünemeyeceği tüm araçlara sahibiz. Ama biz övünmeyeceğiz, gerekirse onları kullanacağız. Herkesin bunu bilmesini istiyorum. Bu konudaki tüm kararları aldık.

Bağımsız bir Ukrayna devleti yaratılmasına olumlu baktığını dile getiren Putin, tarihi Rus topraklarında 'Rusya karşıtı' bir oluşumun yaratılmasına izin veremeyeceklerini ifade etti. Rus Ordusunun tehlikenin önünü kestiğini vurgulayan Putin, 24 Şubat'ta başlayan özel askeri operasyonda belirlenen hedeflerin hepsine mutlaka ulaşılacağının altını çizdi. Putin, Ukrayna'da yakalanan paralı askerleri kamuoyunun önüne çıkaracaklarını da açıkladı.

rusya Ukrayna Putin avrupa vladimir putin washington rus rus ordusu St. Petersburg