“Türk Ordusunun Kutsal Savaşı”

Rus güvenlik şirketi Wagner’in sahibi olarak bilinen Yevgeniy Prigojin, Pençe-Kilit Harekâtını “Türkiye’nin kutsal savaşı” ifadeleriyle değerlendirdi. Türkiye’nin sınır bölgelerini düzene soktuğunu vurguladı. ABD kontrolündeki PKK’yı uyaran Rus iş insanı, “Türklerin sillesini yemek istemiyorsanız ayrılıkçılığa kalkışmayın” dedi.

Rus güvenlik şirketi Wagner’in sahibi olduğu öne sürülen iş adamı Yevgeniy Prigojin, Türk Ordusunun Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekâtı ile ilgili açıklamalar yaptı. Aydınlık Gazetesi’ne özel açılamalar yapan Prigojin, “ Türkiye sınırı bölgelerini düzene sokuyor” dedi.


' ABD TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN ALÇAKLAR'

Türkiye, bu harekâtla sınır bölgelerini düzene sokuyor, çünkü orada yaşananlar ülkenin güvenliğini doğrudan etkiliyor. Elbette Irak ve Suriye’nin kuzeyinde iyi insanlar var ama aynı zamanda ABD tarafından finanse edilen çok sayıda alçak, istikrarsızlık yaratıyor ve bizzat Türkiye topraklarında dahi milli güvenliğe tehdit oluşturuyor. Bu nedenle, Rusya’nın Türklerle bazen boy ölçüşmek zorunda kalmasına ve kimi zaman da farklı taraflarda olmalarına rağmen, Türkiye'nin milli çıkarlarını mümkün olan her şekilde savunma hakkı vardır.”

Rus güvenlik şirketi Wagner’in sahibi olduğu söylenen Prigojin, PYD’nin Suriye’de DEAŞ’lıları yok etmediğini DEAŞ’ın bir günde PKK saflarına katıldığını açıkladı. Irak ve Suriye’deKİ PKK/PYD’ye yönelik harekâtları, “Türk Ordusunun Kutsal Savaşı” olduğunu anlatan Rus iş adamı, PKK’yı uyardı.

‘TÜRKLERİN SİLLESİNİ YEMEK İSTEMİYORSANIZ, BÖLÜCÜLÜĞÜ BIRAKIN’

“Kürt grupları, Türklerden sille yemek istemiyorlarsa, ikili oyun oynamayı bırakıp Türkiye ve yaşadıkları diğer ülkelerin toplumuyla kaynaşmaya başlamaları, ayrılıkçılığa kalkışmamaları gerekiyor. (…) Özetleyecek olursak: Türkiye, teröristlere karşı kutsal bir mücadele yürütüyor ve Kürt kökenliler de dâhil olmak üzere teröristleri toprak bütünlüğüne ve güvenliğinin temellerine saygı duymaya zorluyor.”

Dünya kamuoyunda adı “Wagner”le birlikte anılan Yevgeniy Prigojin, Karabağ Savaşı’nda da “Türkiye’nin Karabağ’daki harekata katılma hakkının olduğunu” savunmuştu. ABD Senatosu’na açık mektup gönderen Yevgeniy Prigojin, ABD’nin Fethullah Gülen’i ülkede saklamasına tepki göstermişti.

abd türkiye rusya pkk suriye güvenlik türk savunma Wagner türk ordusu suriye