Bakan Akar'dan NATO'ya net mesaj

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO’ya Karadeniz ile ilgili net mesaj verdi. Denge bozulursa olayların kontrolden çıkma olasılığının çok yüksek olduğunu belirten Akar, NATO'ya 'Karadeniz’in dışında kalınırsa isabet olur' dediklerini söyledi. Sınırın sıfır noktasından Pençe Kilit Operasyonu’nu takip eden Milli Savunma Bakanı, harekat bittiğinde hudut hattının kilitleneceğini ve teröristlerin sınırlara girmesinin mümkün olmayacağını vurguladı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO müttefikleri üçüncü ülkelere Karadeniz’e girmemelerinin ''isabetli olacağını belirtti.

Türkiye özellikle NATO müttefiklerine Karadeniz’e savaş gemileriyle girmeme telkininde bulundu. Türkiye'nin tavrını Bakan Akar, NATO ülkelerine de söyledi:

- Burada dengenin bozulmamasını istiyoruz. Denge bozulursa olayların kontrolden çıkma olasılığı çok yüksek. Karadeniz’i bir rekabet ortamına dönüştürmeyelim. Bizim açıkça söylediğimiz şey bu.
- NATO müttefiklerinin Karadeniz’e giriş çıkışları da hassasiyet oluşturacaktır. Karadeniz’de istikrarın sürdürülmesi açısından bazı telkinlerimiz olmaktadır. Bölgesel sahiplik ilkesi, kıyısı olan ülkelerin duruma hâkim olması kapsamında burada dengenin bozulmamasını istiyoruz. Burada denge bozulursa olayların kontrolden çıkma olasılığı çok yüksek. Karadeniz’i bir rekabet ortamına dönüştürmeyelim.

Öte yandan Akar, TSK komuta kademesiyle birlikte Pençe Kilit Harekatını sınırın sıfır noktasında takip etti. Operasyonun son durumu hakkında bilgiler verdi.

Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar 56 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Akar, ''Operasyonumuz büyük bir başarıyla, planlandığı şekilde devam ediyor.'' dedi. Akar, operasyon başarı ile tamamlandığında hudut hattının kilitleneceğini ve teröristlerin sınırlara girmesinin mümkün olmayacağını vurguladı.

türkiye hulusi akar tsk terörist operasyon terör milli savunma bakanı nato savunma hürriyet gazetesi son Pençe Kilit Operasyonu